Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο μπρεζέ με πράσα και φινόκιο

Κοτόπουλο μπρεζέ με πράσα και φινόκιο



Υλικά

Για 2 άτομα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 μεγάλο φινόκιο κομμένο σε φλετες
Αλάτι
2 κομμάτια κοτόπουλου (μπούτι ή στήθος)
1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μήλο κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι νερό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια εστία. Σε ένα μπολ ανακατεύετε  τον λιναρόσπορο, κύμινο, κάρυ και αλάτι. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα κύμινου στα κομμάτια κοτόπουλου και μόλις ζεστάνει το τηγάνι, ρίχνετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα κ’ από τις δυο πλευρές, αφαιρέστε το απ’ το τηγάνι και κρατήστε το σε ζεστό μέρος.

Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι το πράσο, μήλο, φινόκιο κομμένο σε φέτες, το νερό και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή εστία για 15 λεπτά.
Όταν το πράσο μαλακώσει ρίχνετε πίσω τα κομμάτια κοτόπουλου πίσω στο τηγάνι και μαγειρεύετε για ακόμη 15 λεπτά. Προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε ζεστό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά