Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο με σως τεριγιάκι και ρύζι

Κοτόπουλο με σως τεριγιάκι και ρύζι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

3/4 φλιτζανιού σόγια σως
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κιλό χωρίς κόκαλα στήθος κοτόπουλο κοπανισμένο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
2 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα  σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι


 

Εκτέλεση

Ρίχνετε  τη σόγιας σως και το μέλι να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να το μέλι να διαλυθεί εντελώς, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ, ανακατεύοντας καλά και αφήνετε στην άκρη.  

Εάν χρησιμοποιείτε στήθος κοτόπουλου, τα τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής και καλύπτουμε με μεμβράνη. Χρησιμοποιήστε το σφυρί για κρέας κοπανάτε απαλά τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να έχουμε πάχος σε κάθε φιλέτο 1 εκ. Κόψτε το κάθε φιλέτο στη μέση ώστε να έχετε 4 φιλέτα περίπου με το ίδιο μέγεθος.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα φιλέτα κοτόπουλου  και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε και τηγανίζετε για άλλα 3 λεπτά.
Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε σιγά- σιγά στο τηγάνι τη σάλτσα, και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για περίπου 3 λεπτά. Συγχρόνως βράζουμε το ρύζι μπασμάτι για 10 λεπτά με 1 κούπα νερό σε μέτρια εστία.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε ξύλο κοπής αφήνοντας το  σάλτσα να πήξει.

Μειώστε την θερμότητα στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα.  Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες. Τοποθετήστε σε μια πιατέλα, ραντίζετε με τη σάλτσα, και πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και γαρνίρουμε με το ρύζι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.8
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά