Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο με σως βασιλικού

Κοτόπουλο με σως βασιλικού



Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 στήθος κοτόπουλο

Για το πέστο
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την σως πέστο και μαρινάρουμε με αυτή το κοτόπουλο, το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και μετά το τηγανίζουμε σε ψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά συνολικά. Γαρνίρουμε με σάλτσα πέστο.

Για το πέστο
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.

Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.


 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά