Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού και μυρωδικά

Κοτόπουλο με σάλτσα κρασιού και μυρωδικά



Υλικά

Για 2-4 άτομα

8 μπούτια κοτόπουλου
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250ml λευκό κρασί
1 μεγάλη χούφτα ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (φασκόμηλο, μαϊντανός, θυμάρι και δεντρολίβανο)
50 ml κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
αλάτι και πιπέρι


 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώσει το βούτυρο ή το λάδι και τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τηγανίστε για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέστε το κρασί, βότανα και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε και τοποθετήστε στο φούρνο.
Αφήστε να ψήνετε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σερβίρετε με ρύζι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά