Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο με σάλτσα κόκκινου κρασιού και κάστανα

Κοτόπουλο με σάλτσα κόκκινου κρασιού και κάστανα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 ολόκληρο κομμένο σε μερίδες
250 γραμμάρια φτερούγες κοτόπουλου
100 γραμμάρια σταφύλια (ρόγες)
100 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1 πράσο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ λίτρο κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
4 κουταλιές της σούπας λάδι
6 κλωναράκια μαϊντανό
½ λίτρο ζωμό κότας
4 κόκκους πιπέρι
λίγο μπράντι
αλάτι
πιπέρι


 

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις μερίδες κοτόπουλου και σοτάρουμε.

Προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
 

Ανακατεύουμε το ντοματοπελτέ.

Ρίχνουμε το ζωμό και το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό και λόγο αλάτι.

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 20 λεπτά.

Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστη σάλτσα.
 

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο ταψί, περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το μαϊντανό, το μπράντι, τα σταφύλια και τα κάστανα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά