Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο με πιπεριές

Κοτόπουλο με πιπεριές



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 κίτρινες πιπεριές φλάσκες
ένα ποτηράκι βότκα
4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κόκκινες πιπεριές φλάσκες
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 ματσάκι φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια σοτάρετε μαζί και το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέστε τις πιπεριές, γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με τη βότκα.

Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε και την πάπρικα. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.
Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει.

Σε άλλο σκεύος βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σερβίρουμε με το κοτόπουλο και φύλλα βασιλικού.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά