Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο με μανιταροπίλαφο

Κοτόπουλο με μανιταροπίλαφο



Υλικά

Για το κοτόπουλο

3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

1 μέτριο κρεμμύδι

2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές κόκκινες

10 ντοματίνια

1 κουτ. γλυκού πάπρικα σκόνη

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα

100 ml κόκκινο κρασί

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο


Για το πιλάφι

1 κούπα μανιταροπίλαφο

2,5 κούπες νερό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο


 

Εκτέλεση

Ένα υπέροχο φαγητό, νόστιμο και εντυπωσιακό!

 

Χρησιμοποιούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια και τις ρίχνουμε έπειτα από ένα λεπτό στο τηγάνι.

 

Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει πρώτα σε μπουκίτσες (όχι πολύ μικρά γιατί θα μαζέψουν και στο μαγείρεμα). Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι από το τηγάνι για να βγάλει το κοτόπουλο τα υγρά του (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό).

Έπειτα από 4-5 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, την πάπρικα και το τυρί κρέμα.

 

Ανακατεύουμε απαλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Λίγο πριν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε και τα ντοματίνια. Μόλις σωθούν τα υγρά και μείνει μία παχύρευστη σάλτσα ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ανακατεύουμε απαλά για 2-3 λεπτά ακόμη.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά