Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο με κριθαράκι

Κοτόπουλο με κριθαράκι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι


 

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες. Το πλένουμε πολύ καλά και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με λίγο νερό και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς μαζι με το ζωμό της κατσαρόλας.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε στο ταψί το κριθαράκι με το ανάλογο ζεστό νερό υπολογίζοντας και το νερό, που υπάρχει στο ταψί 2 1/2 - 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι.

Μόλις απορροφηθεί το νερό και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο.
Στη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 70 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά