Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο με κάσιους και κάρυ

Κοτόπουλο με κάσιους και κάρυ



Υλικά

Για 2-4 άτομα

700 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κουτάλια της σούπας κάρυ, σε σκόνη
1 γεμάτο κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
50 γραμμάρια κάσιους, ανάλατα, ολόκληρα
8 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 


 

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει καλά, βάζουμε το κοτόπουλο και το λάδι.

Σοτάρουμε τους κύβους του πουλερικού γυρνώντας τους απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κάρυ και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 8-10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να έχει γίνει μέχρι το κέντρο.

Κόβουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμο, αν είναι ροζέ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ελάχιστα λεπτά.

Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1 λεπτό προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάσιους. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Συνοδεύουμε με ρύζι με σταφίδες, κάσιους και καλαμπόκι!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά