Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με λεμόνι και φέτα

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με λεμόνι και φέτα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη μαρινάδα  λεμονιού

600 γραμμάρια λεμόνια κομμένα σε φέτες
300 γραμμάρια ελαιόλαδο
Δυο κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο

2 φιλέτα κοτόπουλο
8 φέτες μαριναρισμένου λεμονιού
100 γραμμάρια φέτα
Αλάτι,  πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
 


 

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα λεμονιού

Βάζετε τα λεμόνια σ’ ένα πλαστικό σκεύος. Πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε για 12 ώρες. Αφού περάσουν οι δώδεκα ώρες βράζετε στον ατμό τις φέτες λεμονιού για 5 λεπτά κι έπειτα βάζετε τα λεμόνια σ’ ένα γυάλινο σκεύος.
Τα σκεπάζετε με ελαιόλαδο, ανακατεύετε το βάζο και το αφήνετε να μαρινάρετε επί τρείς εβδομάδες (προαιρετικά), μ’ αυτό τον τρόπο διατηρείτε η μαρινάδα για 2 μήνες στο ψυγείο και είναι πολύ αρωματικά για να συνοδεύουν κοτόπουλο ή ψάρι.
Επίσης, μπορείτε να τα κόψετε σε κύβους μέσα σε σαλάτα.


Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο

Σ’ ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει, προσθέτετε το κρεμμύδι κι αμέσως μετά το μαριναρισμένο λεμόνι και τη φέτα κομμένη σε κύβους και ανακατεύετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστο με λευκό κρασί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.3
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά