Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Kοτόπουλο Μαρενγκό

Kοτόπουλο Μαρενγκό



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο, κομμένα στα τέσσερα
200 γραμμάρια  μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ, προαιρετικά
80ml (1/3 φλιτζάνι) λευκό κρασί
400 γραμμάρια μπορεί τριμμένες ντομάτες
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
8 φέτες ψωμί  
8 μέτριες γαρίδες, αποφλοιωμένες  
200 γραμμάρια ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, στραγγισμένες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό


 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε το για 3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και  απ' τις δυο πλευρές.  Μεταφορά σε ένα πιάτο.
Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο στο τηγάνι. Ανακατέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέστε την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κονιάκ, το κρασί και σιγοβράστε για 1 λεπτό.

Ανακατέψτε την τριμμένη ντομάτα και τη ρίγανη. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέστε το κοτόπουλο και το αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά, για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και μέσα.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το γκριλ του φούρνου, ψήστε το το ψωμί και γαρίδες  για 3 λεπτά γυρίζοντας τες συχνά.
Ανακατέψτε τις ελιές και το μαϊντανό στο μείγμα κοτόπουλου. Σερβίρετε με το ψωμί και τις γαρίδες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά