Κοτόπουλο λεμονάτο | sidagi.gr
Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοτόπουλο λεμονάτο

Κοτόπουλο λεμονάτο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 κούπα χυμό λεμονιού
2 κιλά πατάτες σε κομμάτια (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 κούπα λάδι
1 κοτόπουλο σε μερίδες


 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι μια σε κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετε τα καλά, απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ρίξτε 1 κούπα ζεστό νερό, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 60 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο και το φαγητό να μείνει με λίγη σάλτσα.

Αν θέλετε, τηγανίστε ελαφρά τις πατάτες και βάλτε τις στην κατσαρόλα, όταν το κοτόπουλο είναι μισοέτοιμο, 15 λεπτά περίπου πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά.
Με το τηγάνισμα, οι πατάτες δε λιώνουν στο βράσιμο και γίνονται πιο νόστιμες.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά