Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες

Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κόκορας χωριάτικος 2 – 3 κιλά σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
500  γραμμάρια χυμό τομάτας
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα ξύλο
500 γραμμάρια παραδοσιακές χυλοπίτες Καλαβρύτων
250 γραμμάρια κρασί κόκκινο ή ροζέ
200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι


 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια εστία. Όταν κάψει καλά ρίχνουμε τον κόκορα σε μερίδες και τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε κι αυτό. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τα καρυκεύματα και νερό ώστε να σκεπάζει τον κόκορα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και μαγειρεύουμε τον κόκορα για 1 ώρα περίπου.

Αφού βράσει ρίχνουμε τη σάλτσα του κόκορα στη γάστρα, προσθέτουμε νερό και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες  και τις βράζουμε για 10 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τον κόκορα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά