Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κοκκινιστά σουτζουκάκια με ρύζι

Κοκκινιστά σουτζουκάκια με ρύζι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα σουτζουκάκια
Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
Ένα κρεμμύδι
Δύο φέτες ψωμί
Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια πράσινες ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Αλεύρι
Λάδι
Ρύζι αρμπόριο για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα
Δύο κουταλιές πολτό ντομάτας
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Για τα σουτζουκάκια
Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.
Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για τη σάλτσα
Φτιάχνουμε την σάλτσα με τον πολτό της ντομάτας, μισό ποτήρι ελαιόλαδο, ζάχαρη και αλάτι και την βράζουμε ενώ ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Ζεματίζουμε τις ελιές, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο φαγητό.

Ταυτόχρονα βράζουμε και το ρύζι για 10 λεπά σε αλατισμένο νερό και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.6
(5 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά