Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κατσικάκι Αιγαιοπελαγήτικο

Κατσικάκι Αιγαιοπελαγήτικο



Υλικά

Για 6-8 άτομα

½ κατσικάκι 4 κιλών (από τη μέση προς το λαιμό)
1 συκωταριά ψιλοκομμένη
300 γραμμάρια βούτυρο
3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο
350 γραμμάρια ρύζι τύπου καρολίνα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο
½ ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί
½ κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι
πιπέρι


 

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση. Πλένουμε καλά τη συκωταριά, την ψιλοκόβουμε και την προβράζουμε. Στη συνέχεια την προσθέτουμε στα λαχανικά και τα μυρωδικά τα οποία έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει και σοτάρει με τη μισή ποσότητα από το βούτυρο.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη ρίγανη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό και μισοβράζουμε το ρύζι.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στο κατσικάκι αφού το έχουμε αλείψει με κρασί μέσα και έξω. Κάνουμε τρύπες κατά μήκος στις οποίες βάζουμε σκόρδο και αλατοπίπερο.

Ράβουμε το κρέας στην περιοχή της κοιλιάς με βαμβακερή κλωστή και το αλείφουμε με την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου αφού πρώτα έχουμε λιώσει το βούτυρο.

Τελειώνοντας,ραντίζουμε το κατσικάκι με λίγο κρασί.

Το βάζουμε στη γάστρα και το ψήνουμε για 3-4 ώρες στους 180 βαθμούς.

Συνοδέψτε το με πατάτες με σαφράν και κρασί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 240 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά