Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Καρμπονάρα με Blue Cheese

Καρμπονάρα με Blue Cheese



Υλικά

Μισό κιλό λινγκουίνι

100 γραμμάρια μπέικον

Ένα φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό

Δύο αβγά

150 γραμμάρια παρμεζάνα

100 ml. κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια blue cheese

Δέκα κλωννάρια σχοινόπρασο

Αλάτι

Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, χωρίς να βράσουν εντελώς. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το μπέικον. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπέικον. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το λευκό κρασί αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε ένα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 

Ταυτόχρονα σε μία λεκανίτσα χτυπάμε με ένα σύρμα τα αβγά, τη κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και λίγο μαύρο πιπέρι. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε ένα ποτήρι νερό από το βρασμό. Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα της λεκάνης και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η μακαρονάδα, προσθέτοντας το blue cheese σε κομματάκια.

 

Σερβίρουμε προσθέτωντας λίγο παρμεζάνα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά