Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Κανελόνια με κιμά

Κανελόνια με κιμά



Υλικά

Για 4-6 άτομα

120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
20 κανελόνια άβραστα
200 φρυγανιά τριμμένη
250 ml σάλτσα ντομάτας εμπορίου


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα ο κιμάς μας.
Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την σάλτσα ντομάτας, την παρμεζάνα και την φρυγανιά. Κρατάμε 1 κούπα από τη σάλτσα ντομάτας για το ταψί.

Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας στο πάτο του πυρέξ.
Τοποθετούμε τα κανελόνια στο πυρέξ, απλώνουμε την υπόλοιπη κούπα με την σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά