Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Καλαμαράκια με κόκκινα φασόλια

Καλαμαράκια με κόκκινα φασόλια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό καλαμαράκια μικρά
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
½ κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
Αλατοπίπερο
150 γραμμάρια λάδι ή 3 ¾ κουταλιές της σούπας  
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί λευκό ή 100 γραμμάρια
το χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κιλό σε κονσέρβα κόκκινα φασόλια
 


 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε την εξωτερική επιφάνεια από τα καλαμαράκια, τα χωρίζετε από τα πλοκάμια και κόβετε σε ροδέλες.  Κόβετε τα πλοκάμια επάνω από τα «μάτια» και πετάτε τα υπόλοιπα. 
Βάζετε το μισό λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, να μαλακώσουν.

Προσθέστε τα 2 φλιτζάνια νερού, τις  φακές και τη δάφνη. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε άλλη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τις πατάτες και τις ντοματούλες για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τα καλαμαράκια και σβήνετε με κρασί.

Αλατοπιπερόστε, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
Αδειάζετε τις φακές και τα καλαμαράκια σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 35-45 λεπτά, να μείνει το φαγητό με το ζουμί του!

Σερβίρετε με λαγάνα με ντομάτα και σπανάκι!
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά