Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γεμιστό λαβράκι με κάππαρη και ντομάτα στη λαδόκολλα

Γεμιστό λαβράκι με κάππαρη και ντομάτα στη λαδόκολλα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 ολόκληρα λαβράκια καθαρισμένα
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 βολβό μάραθου κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
15 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 σκελίδες σκόρδο
150ml λευκό κρασί
1/2 ένα ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα

 


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζετε το λαβράκι σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. (Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αρκετό φύλλο για να καλύψτε το ψάρι)
Ετοιμάστε τη γέμιση για το λαβράκι. Ψιλοκόψτε το μάραθο, το λεμόνι και ντομάτα. Καθαρίστε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και τις ελιές Καλαμών σε ροδέλες και προσθέστε την κάππαρη.

Γεμίστε την κοιλότητα του κάθε ψαριού με 2 φέτες του λεμονιού, το μάραθο και την ποσότητα  από το μείγμα ντομάτας.  Πασπαλίστε την κορυφή του ψαριού το ψιλοκομμένο σκόρδο. Στη συνέχεια γεμίζετε το δεύτερο λαβράκι με τα ίδια υλικά. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιλούστε το λαβράκι με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για να ψήσετε το γεμιστό λαβράκι, θα πρέπει να σφραγίσει τα ψάρια με τη λαδόκολλα και σφραγίστε τα σε πουγκί δένοντας τα με σπάγκο . Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσει τους χυμούς και γεύσεις του.

Ψήστε το  λαβράκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 25 - 30 λεπτά.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το λαβράκι με το φύλλο σε μια πιατέλα, ξεδιπλώστε το προσεκτικά, γαρνίρετε με λίγο ξύσμα λεμονιού και απολαύστε!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά