Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γεμιστά κολοκυθάκια με πλιγούρι

Γεμιστά κολοκυθάκια με πλιγούρι



Υλικά

Για 2-4 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο
4 κολοκυθάκια στρογγυλά μέτρια (χωρίς σπόρους)
1 καρότο μεγάλο κομμένο σε μέτριους κύβους
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1 συσκευασία πλιγούρι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια μυζήθρα
1 αβγό
40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
10 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 γραμμάρια δυόσμο
 αλάτι, πιπέρι


 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τα καπάκια τους.
Με ένα κουτάλι βγάζουμε τους σπόρους, αν υπάρχουν. Αφαιρούμε κατά μήκος λίγο από τη ράχη του κολοκυθιού ώστε να πατάει καλά στο ταψί και τοποθετούμε με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά στη κατσαρόλα μαζί με το πλιγούρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν μαζί με τη μισή ποσότητα βουτύρου.

Βράζουμε τα λαχανικά έως ότου για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνουμε ρίχνοντας τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βρασμένα λαχανικά μαζί με το πλιγούρι, τη μυζήθρα, το υπόλοιπο βούτυρο, το αβγό και τον δυόσμο, και ρίχνουμε ανάλογο αλατοπίπερο.
Πλάθουμε τη γέμιση και την τοποθετούμε κατά μήκος του άδειου κολοκυθιού και τα γεμίζουμε όλα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά