Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γαρίδες τηγανιτές με σάλτσα βασιλικού

Γαρίδες τηγανιτές με σάλτσα βασιλικού



Υλικά

Για 4-6 άτομα

300 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών
50 ml  βερμούτ
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξυρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
150 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια γαρίδες
2 πορτοκάλια καθαρισμένα σε φέτες
15 γραμμάρια βασιλικός

 


 

Εκτέλεση

Βάζετε τον ζωμό, το βερμούτ, το κρασί, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι και αφήνετε να ζεσταθεί. Βράζετε για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, λιώνετε 1 κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε το λάδι στο τηγάνι.

Τηγανίζετε  τις γαρίδες για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζετε από τη φωτιά και τις διατηρείτε ζεστές. Κόβετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Βάζετε την κατσαρόλα με τον ζωμό στη φωτιά και ρίχνετε ένα – ένα τα κομματάκια από το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνετε μέσα τα πορτοκάλια, το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά, βάζετε τις γαρίδες σε πιατέλα και περιχύνετε τη σάλτσα.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά