Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Γαλοπούλα τυλιγμένη με προσούτο και γέμιση μανιταριών

Γαλοπούλα τυλιγμένη με προσούτο και γέμιση μανιταριών



Υλικά

Για 4-6 άτομα

112 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
112 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
800 γραμμάρια Στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλα και πέτσα
1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
112 γραμμάρια καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις αγκινάρες, τα μανιτάρια, και το κρεμμύδι. Με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, κόψτε ένα μήκος τη γαλοπούλα με απόσταση 1 εκ. από κάτω. Στη συνέχεια ανοίγετε το φιλέτο στη μέση και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη.  Ανοίγετε το φιλέτο γαλοπούλας με το σφυρί μέχρι να έχει 1 εκ πάχος.

Αφαιρέστε τη μεμβράνη. Βουρτσίστε όλο το φιλέτο με λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερώστε. Στη συνέχεια πασπαλίστε ομοιόμορφα με αποξηραμένο θυμάρι. Απλώστε από πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια, αφήνοντας απόσταση 1 εκ ολόγυρα της γαλοπούλας από τη γέμιση.

Πιάστε τη γαλοπούλα από τα δυο άκρα και τυλίγετε προσεκτικά σε ρολό.
Προσεκτικά τυλίξτε γύρω από τις φέτες προσούτο. Στη συνέχεια δέστε με σχοινί τη γαλοπούλα ανά 3 εκ.

Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήστε για  περίπου μια μισή ώρα. Αφήστε να κρυώσει λίγο 10 πριν το κόψετε σε φέτες.
Σερβίρετε με φασολάκια ή πατάτες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά