Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φιλέτο χοιρινό διαίτης

Φιλέτο χοιρινό διαίτης



Υλικά

450 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο άπαχο κομμένο σε φέτες
300 γραμμάρια μπρόκολο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζανιού γλυκό τσίλι
1 φρέσκο τζίντερ κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας σόγια σος
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1/4 φλιτζανιού νερό

 


 

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο.



Μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρουμε.



Γυρίζουμε τις φέτες ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.



Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις μετάφερουμε σε μια πιατέλα τυλόγοντας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.



Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο για να σοτάρουμε τα άλλα υλικά.



Καθαρίζουμε την πιπεριά αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους και τη κόβουμε σε σπιρτόξυλα.



Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
 


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.



Βάζουμε μέσα στο τηγάνι για να σοταριστούν μαζί την πιπεριά,το κρεμμύδι και το σκόρδο.
 


Προσθέτουμε το μπρόκολο και το τζίντζερ και περιμένουμε να μαλακώσουν.



Για γίνουν πιο νόστιμα τα μπριζολάκια φτιάχνουμε μια σάλτσα.
 


Σε ένα μπολ βάζουμε 1/4 φλιτζανιού νερό, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι, 1/4 φλιτζανιού τσίλι και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας.



Διαλύουμε μέσα στα υλικά αυτά το κορν φλαόυρ και τα ανακτεύουμε όλα μαζί.



Η σάλτσα για τα μπριζολάκια είναι έτοιμη.



Στο τηγάνι στο οποίο μαγειρεύουμε το μπρόκολο,σε αυτό το χρονικό σημείο,βάζουμε και τις φέτες χοιρινού.



Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
 


Αφήνουμε να βράσει το κρέας για 2-3 λεπτά.
 


Αποσύρουμε από τη φωτιά.


Έχουμε ετοιμάσει ένα φαγητό για 4 άτομα.



Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι.


 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά