Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φιλέτο σφυρίδας

φιλέτο σφυρίδας



Υλικά

1 φιλέτο σφυρίδας
4 κουταλάκια του γλυκού ψίχα ψωμιού
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κίτρινο τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
3 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή ντομάτα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι ψιλοκομένο
μισή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
μαύρο πιπέρι

για τη σάλτσα με την οποία θα συνοδεύσουμε τη σφυρίδα:
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
μισή ντομάτα ψιλικομμένη
λευκό κρασί
3 ντοματάκια

 


 

Εκτέλεση


Πλένουμε τη ντομάτα, την ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.



Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φιλέτο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.



Βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα επάνω στη σφυρίδα.



Σε ένα μπολ βάζουμε 4 κουταλάκια του γλυκού ψίχα ψωμιού, 3 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον πολτό σκόρδου, το τριμμένο τυρί και λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.



Μόλις γίνουν ένα εννιαίο μείγμα, το παίρνουμε και το τοποθετούμε πάνω στη σφυρίδα.



Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.



Στη διάρκεια αυτού του χρόνου σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα τηγάνι κάνοντας την εξής διαδικασία: Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τα λαχανικά.



Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με ένα πηρούνι μέχρι να μαραθούν.



Όταν μαλακώσουν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.



Για να φτιάξουμε τη σάλτσα με την οποία θα συνοδεύσουμε το ψάρι μας σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε μισή ντομάτα ψιλοκομμένη και λίγο ελαιόλαδο και τη σοτάρουμε. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ σκόρδου,1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο λευκό κρασί.



 Τα ανακατεύουμε για να γίνουν μια εννιαία σάλτσα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.



Σερβίρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα πιάτο, από πάνω τοποθετούμε τη σφυρίδα (η σφυρίδα χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να ψηθεί στο φούρνο).



Περιχύνουμε το φιλέτο σφυρίδας με τη σάλτσα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με τα ντοματάκια.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά