Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φιλέτο πέρκας με καπονάτα αγκινάρας

Φιλέτο πέρκας με καπονάτα αγκινάρας



Υλικά

Για 4 άτομα

1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μπαστουνάκια σέλινο κομμένα σε κύβους (1 φλιτζάνι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας  
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
1/2 κιλό μαριναρισμένα καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας τριμμένο βασιλικό
1 πέρκα σε φιλέτο (1000 γραμμάρια) κομμένη σε μερίδες


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο για 4 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, κρασί, ξύδι, αγκινάρες, ελιές, κουκουνάρι, τη ζάχαρη και κάπαρη και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μειωθούν τα  υγρά για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη μεσαία ένταση. Τοποθετήστε τη σχάρα στη τρίτη σκάλα του φούρνου.  Τρίψτε το ψάρι με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τα φιλέτα πέρκας κομμένα σε μερίδες πάνω σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και μετά πάνω στη σχάρα.

Ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 10 – 12 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα πέρκας σε πιατέλα και σερβίρουμε με την καπονάτα αγκινάρας.
(Η καπονάτα διατηρείτε στο ψυγείο για 3 ημέρες)

Συνοδέψτε το με... ένα ποτήρι κρασί Sauvignon blanc.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά