Φιλέτο μπακαλιάρου με σάλτσα μαϊντανού

by sidagi.gr
572 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

25 γραμμάρια βούτυρο
25 γραμμάρια αλεύρι
500ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
1 κύβο μυρωδικών
50ml κρέμα γάλακτος προαιρετικά
8 φιλέτα μπακαλιάρου περίπου 60g το καθένα
4-5 κουταλιές της σούπας φρέσκο​​ ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το αλεύρι με το βούτυρο και τα ανακατεύετε μαζί μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας το συνεχώς.
Μετά από 3 λεπτά, προσθέστε λίγο γάλα στο ρου και ανακατεύετε ξανά. Συνεχίστε προσθέτοντας σταδιακά το γάλα λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέστε στη σάλτσα τον κύβο μυρωδικών και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Χαμηλώνετε την εστία και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.

Τοποθετήστε προσεκτικά τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι με τη σάλτσα και μαγειρεύετε για 8 λεπτά σε σιγανή εστία.
Πασπαλίστε με το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε προσεκτικά τις φέτες το ψάρι σε μια πιατέλα και απλώστε την σάλτσα πάνω από τα φιλέτα μπακαλιάρου.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα