Φιλέτο κοτόπουλο με σως βύσσινο και μήλο

by sidagi.gr
918 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμαριών
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σως βυσσινο με μήλο
1|8 λίτρου ξίδι από μήλο
125 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας  σπόρους μουστάρδας
αλάτι , πιπέρι
250 γραμμάρια βύσσινα κατεψυγμένα
250 γραμμάρια μήλο κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια σε κύβους κομμένα
1 κλωνάρι σελερι  σε μικρά κομματάκια κομμένο

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε μια νέα σως για να σερβίρετε τα αγαπημένα σας φαγητά

Για το κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.

Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

Για την σως βύσσινο με μήλο
Βάζουμε το ξίδι, τα κρεμμύδια, το σελερι ,τη  ζάχαρη και τους σπόρους μουστάρδας να βράσουν και να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τα βύσσινα, το μήλο, αφήνουμε να σιγοβράσουν και αυτά και να έχουμε μόνο ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Συνοδεύει  με χοιρινές μπριζόλες με πατάτες.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα