Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φιλέτα ψαριού τυλιχτά με σέσκουλα και σως λεμονιού

Φιλέτα ψαριού τυλιχτά με σέσκουλα και σως λεμονιού



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πράσα κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μικρά σέσκουλα τα φύλλα κομμένο σε λωρίδες
8 φιλέτα γλώσσας
Αλάτι και πιπέρι
Βούτυρο
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό


 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεστάνει. Στη συνέχεια σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε το σέσκουλα και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Σκουπίστε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα φιλέτα ψαριού. Αλατοπιπερώστε και αλείψτε τα με βούτυρο.

Βάζετε από 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα με τα σέσκουλα σε κάθε φιλέτο σόλας και τυλίξτε σε ρολά. Καρφιτσώστε με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ. Ραντίστε με λίγο λάδι και ψήστε στις αντιστάσεις για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου. Κρατήστε το μείγμα από τα σέσκουλα που περισσεύει για το γαρνίρισμα.

Για να φτιάξετε τη σως λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό κρασί, σιγοβράζετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να πήξει. Προσθέστε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Σερβίρετε τα τυλιχτά φιλέτα με τα σέσκουλα και την σως λεμονιού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά