Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φετουτσίνι με σολομό και ντοματίνια

Φετουτσίνι με σολομό και ντοματίνια



Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1/4 κούπας ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαργαρίνη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
300 γραμμάρια φετουτσίνι
1/4 κούπας λάδι
4 φέτες σολομό (800 γραμμάρια)
2 κουταλάκια τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
16 ντοματίνια, χωρισμένα στη μέση


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φετουτσίνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι, να μαλακώσουν.
Στραγγίστε και τοποθετήστε τα σ' ένα πυράντοχο σκεύος. Ζεστάνετε σε τηγάνι το λάδι και τηγανίστε τις φέτες του σολομού για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Πάρτε τις με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντάς τις από το λίπος και αραδιάστε τις επάνω από τα φετουτσίνι.
Στο τηγάνι βάλτε και σοτάρετε το σκόρδο, προσθέστε τα ντοματίνια, πασπαλίστε τα με αλάτι και σοτάρετέ τα, να μαραθούν, περίπου 2 λεπτά.

Ρίξτε το τζίντζερ, ανακατέψτε κι αδειάστε τα ντοματίνια επάνω από τα κομμάτια του σολομού. Μέσα στο τηγάνι, ρίξτε το κρασί και βράστε, ώσπου να μείνει το μισό.
Προσθέστε το ζωμό και βράστε να μείνει πάλι η μισή ποσότητα. Ρίξτε κι ανακατέψτε το βούτυρο, να λιώσει.

Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι και περιχύστε με τη σάλτσα το σολομό. Βάλτε το πυρέξ στο φούρνο, στους 200 βαθμούς και ψήστε το φαγητό 15 λεπτά, να ζεσταθεί καλά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά