Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φασόλια στο φούρνο με μπέικον και λουκάνικα

Φασόλια στο φούρνο με μπέικον και λουκάνικα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 φλιτζανιού χοντροκομμένο και τηγανισμένο τραγανό μπέικον
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζανιού μελάσα
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια ξερά άσπρα, μέτρια φασόλια
6 φλιτζάνια κρύο νερό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
 


 

Εκτέλεση

Πλένουμε με άφθονο νερό τα φασόλια και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.
Την επομένη τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το νερό που τα μουλιάσαμε και 1 κουταλάκι αλάτι.

Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Σουρώνουμε τα φασόλια διατηρώντας κατά μέρος το ζουμί τους. Ρίχνουμε τα μισά φασόλια σε ένα βαθύ ταψί και σκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι, τα λουκάνικα και το μπέικον.

Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με 2 φλιτζάνια από το ζωμό του βρασίματος και αδειάζουμε το μείγμα αυτό πάνω από τα φασόλια, στο ταψί. Το υγρό πρέπει να καλύπτει τα φασόλια.
Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα προσθέτοντας και άλλο από το ζωμό, αν χρειάζεται.

Έπειτα 30 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το καπάκι του σκεύους και συνεχίζουμε το ψήσιμο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά