Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φαρφάλες με καπνιστό σολομό

Φαρφάλες με καπνιστό σολομό



Υλικά

Για 2 άτομα

400 γραμμάρια φαρφάλες
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
αλάτι


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις φαρφάλες al dente για περίπου 8 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύστε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόψτε τον άνηθο και την πιπεριά.

Βάλτε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίξτε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Συμπληρώστε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αφήστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά