Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Φαγκρί

φαγκρί



Υλικά

2 φραγκόπουλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 μέτριες ντομάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 λεμόνι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φύλλο δάφνης
Λίγο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι


 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.



Το βάζουμε σε ένα ταψί.



Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λάδι μέχρι να μαραθεί.



Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για να σοταριστούν.



Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης,θυμάρι και στο τέλος το κρασί.



Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά.



Κόβουμε το λεμόνι σε στρογγυλές λεπτές φέτες και τις βάζουμε στη σειρά επάνω στο ψάρι ώστε η μια να μισοσκεπάζει την άλλη.



Ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα και ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.


 



 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά