Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Εσκαλόπ αλά pizzaiola

Εσκαλόπ αλά pizzaiola



Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 μοσχαρίσια εσκαλοπ των 150 γραμμαρίων
500 γραμμάρια ώριμες τομάτες
2 κουταλιές της σούπας ξαλμιρισμένη κάπαρη
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες
1 κουταλιές της σούπας ρίγανη ή φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 

Εκτέλεση

Ρίχνετε τις τομάτες σε βραστό νερό και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις αποφλοιώνετε. Αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο.

Ρίχνετε τις τομάτες, την κάππαρη, το αλατοπίπερο και την ρίγανη, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε την σάλτσα για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσέχετε να μην κολλήσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Λίγο πριν το σερβίρισμα ψήνετε τα σκαλοπίνια, πάνω σε δυνατή φωτιά, και από τις δύο πλευρές, μέσα σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα τομάτα.Πασπαλίζετε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή με αποξηραμένη ρίγανη. Τα συνοδεύετε με σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά