Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Enchiladas με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα

Enchiladas με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

8-10 τορτίγιες σε μεγάλο μέγεθος
2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κονσέρβα ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι sour cream ή γιαούρτι
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους πράσινη
Κόλιαντρο για το γαρνίρισμα


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 º C. Ετοιμάστε ένα πυρέξ και λαδώστε το.
Ανακατέψτε  1 φλιτζάνι του τυριού μαζί με  το κοτόπουλο. Τοποθετήστε από 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα σε κάθε τορτίγια. Στη συνέχεια τυλίγουμε σφικτά την κάθε τορτίγια και τοποθετούμε μια - μια στο πυρέξ.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατέψτε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Χτυπάμε μαζί με τον  ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατέψτε σε ξινή κρέμα και την πράσινη πιπεριά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα enchiladas και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 - 25 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο και σερβίρουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά