Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα

Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα



Υλικά

Για 2 άτομα

Μισό πακέτο σπαγγέτι
2 κρόκους
2 ολόκληρα αυγά
Μισό πακέτο μπέικον κομμένο σε ψιλά καρέ
Μισό πακέτο παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους μαζί με τα αυγά και ανακατεύετε για λίγο μέχρι να σπάσουν τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνετε αλάτι, αρκετό πιπέρι και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι ενωθεί το αυγό με την παρμεζάνα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το μπέικον ψιλοκομμένο σε καρέ μέχρι να ροδίσει.
Συμπληρώνετε στο μείγμα αυγού και το μπέικον και ξανά ανακατεύετε.

Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε τα σπαγγέτι και βράζετε για 8 λεπτά (αλ ντέντε). Στραγγίξτε τα σπαγγέτι και αμέσως τα ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αυγού. Ανακατεύετε πολύ γρήγορα με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθεί η σάλτσα με τα σπαγγέτι και λιώσει η παρμεζάνα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά