Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Αστακός γεμιστός

Αστακός γεμιστός



Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 βρασμένοι αστακοί (700 γραμμάρια ο καθένας)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
250 γραμμάρια ζωμός λαχανικών έτοιμο ή παρασκευάστε σπιτικό ζωμό λαχανικών
Αλατοπίπερο
 


 

Εκτέλεση


Με μυτερό και κοφτερό μαχαίρι χωρίζετε στη μέση τους αστακούς (το σώμα και δαγκάνες). Αφαιρείτε τη σάρκα, κόβετε σε κύβους και κρατάτε την άκρη του αστακού.
Με χαρτί κουζίνας σκουπίζετε το εσωτερικό μέρος του αστακού, να είναι καθαρό.

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το κρασί, το κρεμμυδάκι και τη μουστάρδα και σιγοβράζεται για 5 λεπτά. Στο μεταξύ σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και κατόπιν ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών σιγά – σιγά, ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο μείγμα και αφήνετε να σιγοβράζει για 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στη σάλτσα το μείγμα με το κρεμμυδάκι και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα τη σάρκα αστακού.
Κατόπιν με το μείγμα που φτιάξαμε γεμίζουμε τα κενά κελύφη του αστακού και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι. Ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της σάρκας του αστακού.
Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε τον αστακό ζεστό με γαρνιτούρα ρύζι με σταφίδες, κάσιους και καλαμπόκι ή μακαρόνια.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά