Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Άσπρη φασολάδα με σκόρδο

Άσπρη φασολάδα με σκόρδο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια φασόλια άσπρα ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1-2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
½  κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φασόλια, αφότου πάρουν μία βράση τα φασόλια μας, πετάμε το πρώτο νερό.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό και το καρότο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο που να τα σκεπάζει.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για 60 λεπτά της ώρας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αν τα φασόλια δεν είναι πολύ βραστερά, θα συνεχίσουμε το βράσιμο για λίγη ώρα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μόλις αρχίσει να χυλώνει και να μην έχει πολλά ζουμιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και ρίγανη και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά