Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λικέρ πορτοκάλι

Λικέρ πορτοκάλι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κλωναράκι μαύρο φυσικό κανέλας
600 ml νερό
600 γραμμάρια  Ζάχαρη
1 αποστειρωμένο μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς
10 μεγάλα πορτοκάλια
700 ml βότκα
250 ml κονιάκ


 

Εκτέλεση

Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας μόνο το κίτρινο δηλαδή.

Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται.
Προσοχή!! Αν έχει μείνει πάνω στο πορτοκάλι το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ.

Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ. Τις πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας από τη συνολική ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς.
Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες.

Ρίχνουμε και την κανέλα. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1 εβδομάδα
Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.6
(8 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά