Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λικέρ κρέμα με παγωτό

λικέρ κρέμα με παγωτό



Υλικά

125 γραμμάρια λικέρ κρέμα
200 γραμμάρια ζάχαρη
500 ml γάλα φρέσκο
500 ml κρέμα γάλακτος


 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ 500ml κρέμα γάλακτος.


Προσθέτουμε 500 ml γάλα φρέσκο, 200 γραμμάρια ζάχαρη και το λικέρ κρέμα.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να λιώσουν.


Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.


Όταν παγώσει, το βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε με μίξερ χειρός.


Μόλις γίνει αφράτο,σταματάμε και το μεταφέρουμε ξανά στην κατάψυξη.
 

Αφού μείνει 2 με 3 ώρες στην κατάψυξη, το βγάζουμε και το χτυπάμε ξανά με το μίξερ χειρός με στόχο να γίνει αφράτο.
 

Το αφήνουμε ένα βράδυ στην κατάψυξη ώστε να παγώσει καλά.
 

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγη ώρα για να μαλακώσει.


Σερβίρουμε τις μπάλες παγωτού σε ποτήρια και περιχύνουμε με λικέρ κρέμα.

 


 


Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά