Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Λικέρ καρύδι

Λικέρ καρύδι



Υλικά

14  μικρά καρύδια

1 1/2 κιλό κονιάκ

Πέντε μικρά ξυλάκια κανέλας

Ένα σακουλάκι γαρίφαλα

1 1/4 ζάχαρη

Ένα κιλό κονιάκ επιπλέον

Ένα κιλό ζάχαρη επιπλέον


 

Εκτέλεση

Σε ένα βάζο με πλατύ στόμιο βάζουμε τα 14 καρύδια και προσθέτουμε το 1 1/2 κιλό κονιάκ, τα 5 μικρά ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε στον ήλιο, να ψηθούν σιγά σιγά και αργά για 40 περίπου ημέρες.

 

Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, αραιώνουμε το σιρόπι συμπληρώνοντας με το κιλό του κονιάκ και το ένα κιλό ζάχαρη. Το αφήνουμε στο μπαλκόνι να δέσει και κατόπιν να το βάλουμε σε μπουκαλάκια.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
3

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3
(6 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά