Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ζελέ φράουλα μέσα σε πορτοκάλι

Ζελέ φράουλα μέσα σε πορτοκάλι



Υλικά

Για 4-6 άτομα

750 γραμμάρια σάλτσα φράουλα από φρέσκιες φράουλες
70 γραμμάρια ζάχαρη
25 γραμμάρια ζελατίνη σε φύλλα (5των 5 γραμμαρίων)
200 γραμμάρια ψιλοκομμένες
8 - 10 πορτοκάλια κομμένα στη μέση (χωρίς την σάρκα τους)


 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα 250 γραμμάρια από τα 750 γραμμάρια σάλτσα φράουλας και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης βυθίζοντας τα σε ένα μπολ με κρύο νερό για περίπου 1 λεπτό. Μόλις ζεσταθεί καλά η σάλτσα ,στύβουμε τη ζελατίνη με τα χέρια και τη ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα έως ότου διαλυθεί εντελώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα των 500 γραμμαρίων.

Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο για 1 ώρα μέσα σε μπολ να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και αφαιρούμε ένα μαχαιράκι την σάρκα τους.  Βγάζουμε από το ψυγείο το κρύο υγρό ζελέ και με μια κουτάλα γεμίζουμε τις κούπες από τα πορτοκάλια. Προσεκτικά τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν για 3 -4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως το ζελέ. Σερβίρουμε το ζελέ κόβοντας σε φέτες το πορτοκάλι.

*Το ζελέ ή ο χαλβάς είναι ιδανικό γλυκό για να σερβίρετε μετά το γεύμα από μπακαλιάρο σκορδαλιά, καθώς σας δροσίζει και απωθεί την γεύση της σκορδαλιάς.


 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά