Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ζελέ φράουλα με άρωμα κρασιού

Ζελέ φράουλα με άρωμα κρασιού



Υλικά

Για 4-6 άτομα

750 ml. καλής ποιότητας αφρώδες κρασί
200 γραμμάρια ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνα
700 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες


 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και 200 γρ. από τις φράουλες.
Μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα βράζουμε για άλλα 8 λεπτά.

Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε παγωμένο νερό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη στραγγισμένη.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε μέσα τις φράουλες.
Ανακατεύουμε και  σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια του κρασιού.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 38 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 2.7
(3 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά