Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τούρτα σοκολάτα με μπισκότα

Τούρτα σοκολάτα με μπισκότα



Υλικά

Για 6-8 άτομα

130 γραμμάρια κορν φλάουρ
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια κουβερτούρα 55 % κακάο
350 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
1 λίτρο φρέσκο γάλα με λιπαρά
 


 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ., πιέζοντας τα ώστε να γίνει μια κάπως συμπαγής βάση με ίδιο πάχος παντού.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/3 από το γάλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατί.

Αδειάζουμε την κρέμα αυτή, ζεστή, μέσα στη φόρμα, πάνω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία.

Έπειτα, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.2
(11 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά