Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τούρτα κορμός σοκολάτας

Τούρτα κορμός σοκολάτας



Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τον κορμό
1 σακουλάκι συσκευασίας σαντιγύ σκόνη
1 κρέμα γάλακτός 250 ml με 35% λιπαρά
1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
3 μεγάλες κουταλιές μερέντα ή νουτέλα
2 πακέτα μπισκότα μαλακά για κορμό σοκολάτας
1 βανίλια ή λικέρ της αρεσκείας μας

Για την επικάλυψη σοκολάτας
1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
125 ml κρέμα γάλακτος


 


 

Εκτέλεση

Για τον κορμό
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
Στο κάδο του μίξερ στη δυνατή σκάλα χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε στο μείγμα της σαντιγίς τη λιωμένη κουβερτούρα, τη μερέντα και το άρωμα της επιλογής μας βανίλια και ενσωματώνουμε το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα του κέικ το στρώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει γρήγορα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας
Ζεσταίνονουμε καλά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σ' αυτήν την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις παγώσει το γλυκό το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με τη γκανάς ομοιόμορφα.

 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 4.8
(23 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά