Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τηγανίτες με σως βατόμουρου και ροδάκινα

Τηγανίτες με σως βατόμουρου και ροδάκινα



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη σως βατόμουρου
3 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα ή κατεψυγμένα
1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/8 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο

Για τις τηγανίτες
1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2-1/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα ή περισσότερο αν χρειαστεί
2 ολόκληρα μεγάλα αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
4 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα
Σως βατόμουρου
1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες


 

Εκτέλεση

Για την σως βατόμουρου
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα φρέσκα σμέουρα μαζί με την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το νερό, το ξίδι μπαλσάμικο και ανακατεύουμε σε χαμηλή εστία μέχρι τα σμέουρα να λιώσουν. Όταν λιώσουν αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και αφαιρούμε από την εστία.

Στην συνέχεια περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι για να ξεχωρίσουμε τη σως από τα φρούτα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Για τις τηγανίτες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, και τη βανίλια.  Προσθέστε τη ξηρή μαγιά και αφήστε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια αφού διπλασιαστεί το μείγμα της μαγιάς ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο. Μετά ανακατέψτε τα υγρά υλικά μαζί με το μείγμα από το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός. Αν γίνει πολύ πηχτό το μείγμα τότε ρίξτε λίγη κρέμα γάλακτος.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, ρίχνετε 1/4 φλιτζάνι από τον χυλό και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές για 1 -2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσουν.

Σερβίρουμε με σως βατόμουρου και ροδάκινα κομμένα σε φέτες.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά