Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τηγανίτες με μαρμελάδα βατόμουρο

Τηγανίτες με μαρμελάδα βατόμουρο



Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τις τηγανίτες
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
ξύσμα 1 λεμονιού
ελαιόλαδο
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κούπα πλημένα βατόμουρα

Για την μερμελάδα
1 κιλό βατόμουρα
800 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό από 1 μεγαλούτσικο λεμόνι


 

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
 Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

'Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Για την μαρμελάδα
Καθαρίζουμε τα βατόμουρα και τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφού δούμε πως είναι έτοιμα τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάμε ελαφρά  για να γίνουν σαν πουρέ.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτουμε στο τέλος χυμό λεμονιού.

Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 5
(1 ψήφος συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά