Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Τηγανίτες με κομπόστα

Τηγανίτες με κομπόστα



Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τις τηγανίτες
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
1 βανίλια
150 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγη κανέλα σε σκόνη

Για τη κομπόστα ροδάκινο
2 βανίλιες ολόκληρες κλωναράκια φυσικές
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 κιλά ροδάκινα γινωμένα
1 κούπα ζάχαρη
 

 
 


 

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά.
Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό (ή το ασπράδι) και τη βανίλια.

Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και το ρούμι και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει καθώς στην υφή σαν κρέμα γάλακτος.
Κατόπιν προσθέτετε και τη σοκολάτα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό.
Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν.

Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα.
Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε με


Για τη κομπόστα ροδάκινο
Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα.
Στη συνέχεια παίρνουμε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία (από την ώρα που θα πάρουν βράση) μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και τις βανίλιες.

Τα μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα βάζα (Τα αποστειρώνουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό χωρίς καπάκι και με το εσωτερικό τους στον πάτο της κατσαρόλας).
Συμπληρώνουμε μέχρι πάνω με το σιρόπι, τα κλείνουμε πολύ καλά και τα ξαναβάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά