Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ταρτάκια καρδιές

Ταρτάκια καρδιές



Υλικά

Για 2-4 άτομα

½ φλιτζάνι μαζί με 2 κουτάλια γλυκού ζάχαρη
½ κουτάλι γλυκού βανίλια
1/3 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικό)
1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κρόκοι αβγών
2 ασπράδια αβγού, ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)


 


 

Εκτέλεση

Στο ένα μπολ  ρίχνουμε το αλεύρι, 5 κρόκους, βούτυρο, ½ φλιτζάνι ζάχαρη και βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε μια ξύλινη επιφάνεια και ανοίγουμε το μείγμα σε πάχος 0,3 εκ. Κόβουμε σχήματα καρδούλας (περίπου 26 κομμάτια) και άλλα τόσα μόνο με το περίγραμμα του σχήματος καρδούλας, τα οποία θα τοποθετηθούν από επάνω, όταν έχουν ψηθεί.

Με ένα πινέλο, περνάμε το πάνω μέρος από όλες τις καρδούλες με το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αβγών.
Αναμιγνύουμε 2 κουτάλια σούπας ζάχαρη με τα καρύδια και το ρίχνουμε επάνω στις καρδούλες.

Τοποθετούμε τις καρδούλες σε ένα αντικολλητικό φύλλο και το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφήνουμε να κρυώσει. Όταν έχουν κρυώσει, βάζουμε τις μικρότερες καρδούλες πάνω στις μεγάλες και στη μέση απλώνουμε τη μαρμελάδα.

 

Ταιριάζει πάρα πολύ με μαρμελάδα μαρμελάδα βατόμουρο!


 


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά

:

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 1.5
(2 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά