Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Ταούκ κιοκτσού

Ταούκ κιοκτσού



Υλικά

Για 4-6 άτομα

το ξύσμα από 1 βανίλια ξυλάκι
350 γραμμάρια ζάχαρη
κανέλα για πασπάλισμα
1 λίτρο πλήρες γάλα
600 γραμμάρια ρυζάλευρο
250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
1 στήθος κοτόπουλο


 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε  το κρύο γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τα δύο είδη αλευριού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν βράζοντας ανακατεύοντας συνεχώς για 20 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και ξύνουμε τη βανίλια. Χτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει για 10 λεπτά.
Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 20 - 25 λεπτά μέχρι να λιώνει.

Το ψιλοκόβουμε και το  βάζουμε στο μπλέντερ με τρεις κουταλιές από την κρέμα μας. Τα χτυπάμε καλά για να γίνουν αλοιφή και τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη κρέμα, την οποία ξαναχτυπάμε με το μίξερ για τρία λεπτά.
Απλώνουμε την κρέμα μας σ' ένα ταψί και την βάζουμε στο ψυγείο. Με μια σπάτουλα σερβίρουμε το γλυκό μας πασπαλίζοντας το με αρκετή κανέλα.
 


 


Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
2

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Η βαθμολογία που έδωσες: None
Μέσος όρος βαθμολογίας: 3.3
(4 ψήφοι συνολικά)
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά