Thermidometritis coming soon Thermidometritis coming soon

get our rss feed

 

Strawberry yogurt cake

Strawberry yogurt cake



Υλικά

Για 4-6 άτομα

1/2 κουτί (500 γραμμάρια) μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 κεσεδάκι παγωμένο γιαούρτι με γεύση φράουλα
1 πακέτο (450 γραμμάρια) φρέσκες φράουλες
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Γαρνιτούρες: φρέσκα κομμάτια φράουλας


 


 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και την σχάρα τοποθετήστε τη στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Ρίχνετε τα μπισκότα σοκολάτας μαζί με το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν θρύμματα.

Πιέστε απαλά το  μείγμα στο κάτω μέρος ενός ταψιού και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά,. Βγάζουμε το γιαούρτι από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τις  φράουλες, ζάχαρη άχνη, και το δυόσμο και τα χτυπάμε μέχρι φράουλες να πολτοποιηθούν.

Τοποθετήστε το παγωμένο γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Διπλώστε το γιαούρτι με το μείγμα της φράουλας μέχρι να γίνει λείο και το ρίχνουμε μέσα στη μπισκοτένια βάση μας. Παγιώνουμε για  3 ώρες στη κατάψυξη.
Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά πριν το σερβίρετε. Γαρνίρουμε με φράουλες προαιρετικά.


 


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας:
1

 

Βαθμολογήστε την συνταγή


Δεν υπάρχουν ψήφοι ακόμα
Tα δεδομένα για την βαθμολόγηση ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά